místní speciality

<< strava <<                                                                                                                                                                           >> hlavní chod >>

Kdo má hlad anebo kdo je spořivý a chce ušetřit peníze za bóji, tak se vypraví do restauračního zařízení, které při odpovídající útratě bóji poskytne zdarma.

Největší úspěch měli jako obvykle dvě místní speciality: pljeskavica (pokud možno punjena) a čevapčiči nebo-li čevabi. Obojí s  neodmyslitelným ajvarem.

Ještě lepší, leč také dražší, je samo sebou rybka z grilu. Velká dobrota co například u Matea na Kapriji se dá obdržet i v provedení “peka“ – tedy zapečená na jednom pekáči se zeleninou a bramborami – výtečné! Zeleninu jedl k údivu všech i náš Fendrman Mates.

Gurmáni samozřejmě překračují i tento práh mořských potvor a dávají přednost specialitám typu „crny rizot“ – což jak název říká je pokrm černý a rýžový = rizoto se sépiemi. Ukázka typického jidelního lístku na "bójové restauraci" je tuto a tamto.

 

A pak je tu ovšem specialita největší        

 

<< strava <<                                                                                                                                                                           >> hlavní chod >>